Construim case ecologice, din materiale 100% naturale Tehnici noi dar și tradiționale 
- Paie - Cob - Chirpici - Cordwood - Tadelakt - Etc. -

Natural Home4u 

....în armonie cu natura

Natural Home4u > Despre casele naturale > Acoperișuri verzi

Acoperișuri verzi / Green roofs

Un acoperis verde nu inseamna un acoperis de culoare verde cum ar putea crede unii dintre noi, ci este un acoperis acoperit cu vegetatie asemenea unei gradini.

Folosirea vegetatiei pe acoperisuri nu este o inventie moderna. Daca in trecut acoperisurile verzi alcatuite din iarba aveau ca scop izolarea acoperisului pentru a impiedica acumularea apei sau a infiltratiilor, in prezent aceasta optiune reprezinta o alternativa pentru un mediu mai putin poluant. La un astfel de acoperiș , cele mai importante lucruri sunt greutatea și hidroizolarea. Noi credem că avem cele mai bune soluții pe piața din România , ca exemplu fiind membrana de cauciuc (producător German) care se livrează până la mărimea de 1000 mp(!) într-o singură bucată!

Avantajele acoperișurilor verzi

Izolare fonica!

     Un alt pericol al zonelor urbane este zgomotul! Am devenit atat de familiarizati cu ecoul constant al zgomotului din trafic incat abia daca sesizam disparitia acestuia odata ce parasim spatiul urban si ne indreptam catre locuri mult mai linistite, la munte sau la tara.


Radiatiile electromagnetice!


Studiile efectuate de catre profesorul german, Gernot Minke au demonstrat ca acoperisurile verzi pot reduce efectele radiatiilor electromagnetice.


Particulele de praf, poluarea!


    Particulele de parf, incluzand particule de metale grele si alti factori poluanti care circula in aer, pot fi retinute in substratul acoperisului verde in loc sa pluteasca libere in aer si sa ne perturbe respiratia sau sa polueze apa raurilor si lacurilor.


Energie economisita!


 Acoperisurile verzi pot economisi in multe feluri energia necesara unei cladiri. Climatizarea unei locuinte este mult mai usor de realizat atunci cand aveti instalat un acoperis verde. De exemplu, un acoperis din bitum, negru poate ajunge foarte usor in timpul verii pana la 80 grade. Cu un strat de sol deasupra sa si plante care ii tin umbra, un acoperis verde este protejat astfel incat temperatura sa nu depaseste valorile temperaturii aerului inconjurator.

   Pe langa acest efect, plantele ajuta la evaporarea apei, creand un efect de racire, dand senzatia unui aer umed.


Izolare si protectie impotriva vantului!


Pe timp de iarna, stratul de pamant de deasupra membranei acoperisului ofera o izolare suplimentara. De exemplu, in zone precum Scandinavia casele sunt foarte bine izolate, dar in alte climate mai calde, un acoperis verde, in special in varianta cu strat mai gros de sol si afanat, poate sa se faca foarte usor diferenta daca este nevoie sau nu de incalzirea acestei locuinte.


Flag Counter